Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-04 07:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/besked-om-allsvensk-start-drojer/

Sport

Besked om allsvensk start dröjer

Inget nytt besked, men Folkhälsomyndigheten ska återkomma i slutet på nästa vecka.
Inget nytt besked, men Folkhälsomyndigheten ska återkomma i slutet på nästa vecka. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

I dag fredag satte sig Folkhälsomyndigheten ner med SvFF och Sef.

Men den allsvenska fotbollen har fortfarande inget grönt ljus.

– Vi fick en bra chans att beskriva våra protokoll och hur vi har tänkt, säger Sefs sportchef Svante Samuelsson.

Under fredagsförmiddagen genomförde Svenska fotbollförbundet (SvFF) och Svensk elitfotboll (Sef) ett möte med Folkhälsomyndigheten för att diskutera möjligheterna att starta i gång allsvenskan i mitten på juni.

De senaste veckorna har SvFF och Sef tagit fram ett protokoll likt det den tyska ligaorganisationen DFL tog fram och som ligger till grund för att bundesliga kan dra i gång igen 16 maj.

Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell har varit avogt inställd till att sätta ett startdatum för allsvenskan och Fotbollförbundet har hoppats ändra på det genom att visa upp protokollet som innehåller en rad medicinska föreskrifter och åtgärder.

Men än har inte Folkhälsomyndigheten ändrat uppfattning. Först ska man gå igenom de potentiella åtgärderna.

Sefs sportchef Svante Samuelsson är hoppfull efter mötet.

– Vi fick chansen att med egna ord beskriva de här två protokollen vi tagit fram som kan reglera hur vi tränar och spelar matcher framöver. Där vi i matchprotokollet successivt kan gå tillbaka till fullt matchande och där det första steget är att spela utan publik då. Det bygger på att myndigheterna ger godkännande, säger han.

Vad fick ni för signaler från FHM?

– Vi fick inga signaler men vi fick en bra chans att beskriva våra protokoll och hur vi har tänkt, och en bra diskussion. Det kändes som att vårt budskap gick fram. Sedan ska de ta med det till sin organisation och diskutera och återkomma till oss i slutet på nästa vecka.