Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/beskedet-svenska-cupen-ska-spelas-klart/

Sport

Beskedet: Svenska cupen ska spelas klart

Hammarby mot IFK Göteborg är ett av kvartsfinalmötena i Svenska cupen som nu fått speldatum.
Hammarby mot IFK Göteborg är ett av kvartsfinalmötena i Svenska cupen som nu fått speldatum. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Nu är det klart.

Kvartsfinalspelet i Svenska cupen för herrar återupptas och matcherna spelas den 25 juni. Semifinaler spelas 9 juli och final 30 juli, meddelar Svenska fotbollförbundet.

TT Text

25 juni kl 18.00 spelar BK Häcken mot Elfsborg och Hammarby mot IFK Göteborg. Vinnarna möts sedan i den ena semifinalen.

Två timmar senare väntar Mjällby mot Falkenberg och Malmö mot AIK.

SvFF har ännu inte släppt avsparkstiderna för omgång fyra-sex i allsvenskan ännu. Men det går att konstatera att lagen som spelar cupen får ett ordentligt tätt spelschema.

För Mjällby, Falkenberg, Malmö och Häcken innebär det här att de spelar fyra matcher på bara tio dagar mellan 15 och 25 juni.

Senast den 3 augusti behöver Svenska cupen vara färdigspelad för att en vinnare ska kunna skickas ut i Europaspel.

Regeln som tillåter upp till fem byten, som tillfälligt införts i allsvenskan, kommer också gälla i Svenska cupen. Även Sef:s riktlinjer för matcharrangemang under coronapandemin ska följas. Det betyder till exempel att inga åskådare tillåts.

På damsidan ställdes cupspelet in.

Läs mer: Alla Uefa-besluten som påverkar fotbollen i Europa 

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt