Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/billborns-svara-sits-infor-premiaren-nu-har-man-inte-koll-pa-nagonting/

Sport

Billborns svåra sits inför premiären: ”Nu har man inte koll på någonting”

Stefan Billborn tycker att han dålig koll på både sina egna spelare och motståndarna efter en vår och försommar utan träningsmatcher.
Stefan Billborn tycker att han dålig koll på både sina egna spelare och motståndarna efter en vår och försommar utan träningsmatcher. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hammarbys tränare Stefan Billborn erkänner att det känns lite pirrigare än vanligt inför årets allsvenska premiär.

– Normalt sett har man ju lite koll på vad man är i fas med och lite koll på motståndarna, nu har man inte koll på någonting, säger Billborn inför hemmamatchen mot Östersund.

I fjol vann Hammarby 13 av 15 hemmamatcher, två slutade oavgjort. Med i snitt 24.232 åskådare på var stödet från hemmafansen i Tele2 arena enormt.

När allsvenskan nu drar i gång utan publik försvinner trycket från läktarna.

– Vi ska inte sitta här och prata om att det inte spelar någon roll, det vore att förminska vår publik. Det är klart att det försvagar oss men förhoppningsvis försvagar det oss inte så mycket att vi kommer falla igenom, säger Billborn.

Hammarby gjorde 75 mål i fjol, rekord för allsvenskan, och till den här säsongen har man tagit in brassen Paulinho som gjort 101 mål på 204 allsvenska matcher för BK Häcken och Örebro.

Billborn skrattar åt frågan om Hammarby kommer göra ännu fler mål den här säsongen med en skyttekung i laget.

– Det vore ju kul om vi i alla fall kunde komma i närheten av siffran från i fjol. Men jag hoppas framför allt på att vi med Paulinho i laget ska bli lite mer oberäkneliga, han skjuter ju lite här och där. 

Hammarby släppte in 38 mål, lite för mycket för att Billborn och assisterande tränaren Jocke Björklund ska vara nöjda.

– Många av målen var i matcher som vi ledde med fyra, fem mål och så släppte vi in två på slutet bara för att man lägger ned, helt onödigt, konstaterar Billborn.

Nu vill ledningen se en annan attityd.

– Man måste se lite stolthet i att inte släppa in några mål, säger Billborn.

I fjol gjorde Davor Blazevic succé när han tog över efter Johan Wiland men i premiären mot Östersund är det danske nyförvärvet David Oustedt, 35 år, som vaktar målet.

– Blazevic har haft lite problem med en ljumske. Nu får David stå i ett par matcher tills han eventuellt spelar sig ur laget, vi kan inte hålla på och strula med målvakterna.

Förutom Blazevic så är inte backen Simon Sandberg och mittfältaren Junior tillgängliga för spel.

När Hammarby i början av mars mötte Sundsvall i Svenska cupen kände Billborn att laget var där man brukade vara i juni tidigare år. 

Han hoppades kunna arbeta mer med detaljer men coronaepidemin kullkastade de planerna.

– Nu har vi bara försökt bibehålla det vi har haft och inte lagt till så mycket, vi har mest försökt hålla uppe motivationen, tävla och glädjas. Vi hoppas att det ser skapligt ut redan från början.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt