Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 19:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/bisarrt-straffdrama-i-mls-attondelen/

Sport

Bisarrt straffdrama i MLS-åttondelen

Orlando Citys målvakt Pedro Gallese peppar lagkamraten Antonio Carlos.
Orlando Citys målvakt Pedro Gallese peppar lagkamraten Antonio Carlos. Foto: Jason Roberts/SPP/Shutterstock

En utvisad målvakt, en back som fick rycka in i buren och en oväntad räddning. MLS-slutspelet bjöd på ett osannolikt straffdrama i mötet mellan Orlando City och New York City.

TT Text

– Vad som hände där på slutet, jag har aldrig sett något liknande tidigare. Och det är det vackra med det här spelet, att vi är människor fulla av känslor och misstag och godhet och allt det där. Men i dag studsade bollen vår väg, säger Orlando Citys tränare Oscar Pareja vid presskonferensen efter matchen, enligt MLS hemsida.

Matchens ordinarie 90 minuter mellan Orlando City och New York City hade sina stunder, och slutade 1–1, och gick till en mållös förlängning. Men det är straffläggningen som kommer att bli ihågkomme

Orlando Citys målvakt Pedro Gallese trodde att matchen var vunnen när han räddade New Yorks femte straff, som lades av Taty Castellano, vid ställningen 4–3. Men efter videogranskning visade det sig att Gallese lämnat linjen för tidigt. Det blev i stället gult kort – hans andra för matchen – och därmed utvisning. Eftersom Orlando City redan hade gjort alla byten fick backen Rodrigo Schlegel kliva fram.

– Vi gav honom bara handskarna och bad, säger Pareja.

Schlegel var chanslös på Castellanos andra försök. Orlando City missade sedan sin femte straff, och det blev strafförlängning.

Svenske Robin Jansson klev fram och satte sin straff för Orlando och höll laget kvar i matchen. Och sedan lyckades Schlegel mot alla odds rädda ett skott från New Yorks Gudmundur Thorarinsson, när målvaktsvikarien gick åt vänster.

– Jag kunde inte tänka efter så mycket. När jag lyckades rädda, så trodde jag att vi vunnit och det var mycket glädje. Men sedan var jag tvungen att vänta på Benji, säger Schlegel.

Benji Michell satte sedan den avgörande straffen säkert och straffläggningen slutade därmed 6–5 för Orlando.

Segern i åttondelsfinalen är Orlandos första slutspelsseger. New York, med Anton Tinnerholm, har spelat färdigt.

– Med tanke på vad som hände kan jag skratta åt det. Men tro mig, det här var galet, säger Pareja.

Ämnen i artikeln

Fotboll USA
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt