Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/blytung-avslutning-for-sagstrom-i-australien-strom-nosade-pa-segern/

Sport

Blytung avslutning för Sagström i Australien – Ström nosade på segern

Madelene Sagström rasade i resultatlistan i den hårda vinden i Victoria, arkivbild.
Madelene Sagström rasade i resultatlistan i den hårda vinden i Victoria, arkivbild. Foto: Göran Söderqvist

Madelene Sagström jagade sin andra raka seger på LPGA–touren i golf.

Men 27–åringen från Enköping fick en blytung avslutning i tävlingen i Victoria, Australien. Hon avslutade med 81 slag – hela nio över par och rasade från andra till delad 20:e plats.

Bästa svenska blev 23-åriga rookien Linnea Ström som blev delad fyra, bara ett slag bakom vinnaren Hee Young Park, Sydkorea, som vann efter särspel.

Efter en tuff duell mot japanskan Nasa Hataoka vann Madelene Sagström för två veckor sedan sin första LPGA–titel i Gainbridge LPGA på Boca Rio, Florida, och kammade hem tre miljoner kronor.

Förväntningarna var därför högt uppskruvade inför veckans tävling när USA–touren gästspelade i Australien. Och det började bra för den nya svenska golfstjärnan på 3th Beach Golf Links i Victoria.  

Hon var i delad ledning efter 18 hål och var i ensam ledning i halvtid efter 65-67 slag. Men lördag-söndag tilltog vinden och då rasade svenskan i resultatlistan. Efter lördagens 74 slag under tuffa förhållanden blev söndagens avslutning en mardröm.

Hon gick runt på 81 slag och totalt två under par i tävlingen.

Sagström var fyra över redan efter sex hål och med en trippel–bogey på det elfte hålet var misslyckandet ett faktum.

I stället var det en annan svenska som klättrade i resultatlistan. 23-åriga rookien Linnea Ström gjorde sin bästa tävling hittills och trivdes i den nyckfulla vinden.

Göteborgskan gick runt på 71 slag, ett under par, totalt sju under och var bara ett slag från att ta sig till särspel.

Tre sydkoreanskor kom till klubbhuset på åtta under par. Särspel fick avgöra mellan Hye-Jin Choi, So Yeon Ryu och Hee Young Park.

På det fjärde särspelshålet avgjordes tävlingen. Hee Young Park vann och tog sin tredje seger på LPGA-touren.