Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 14:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/bolag-knutet-till-aik-bandy-i-konkursharva/

Sport

Bolag knutet till AIK bandy i konkurshärva

Foto: Ulf Palm/TT

I juli 2018 försattes bolaget Snöbollseffekten 1718 i konkurs med över 800.000 kronor i skuld. Ett par månader tidigare hette bolaget AIK Bandy och var ett helägt dotterbolag till AIK bandyförening.

Nu riskerar bolaget att anmälas för ekonomisk brottslighet, skriver sajten Bandypuls.

Rätta artikel

AIK:s herrlag i bandy har gjort en fantastisk resa genom seriesystemet. Allt kröntes med att man för ett par veckor sedan tog klivet upp i elitserien.

Under den senaste säsongen hade man knutit flera före detta stjärnspelare till laget.

Nu visar det sig att bandyföreningen 2016 bildade ett helägt dotterbolag, AIK Bandy, vars syfte var att ”bedriva professionell bandyverksamhet”, skriver sajten Bandypuls.

Ordförande i bolagsstyrelsen blev den nuvarande vice ordföranden i bandyföreningsstyrelsen. Ytterligare tre medlemmar i AIK-styrelsen tog plats i bolagsstyrelsen. 

I april 2018 bytte bolaget plötsligt namn, från AIK Bandy till Snöbollseffekten 1718. Nu sades företaget ägna sig åt marknadsföring och kvar i styrelsen var fortfarande en trio från AIK bandy.

Två månader senare avregistrerade sig AIK-styrelsens vice ordförande och ytterligare en ledamot, från bolaget. En månad senare, juli 2018, begärs bolaget i konkurs.

När bolaget utreds under sommaren upptäcks att bolaget helt saknar tillgångar. Det finns heller ingen bokföring eller årsredovisning, men det har gjorts mängder av ej bokförda uttagningar från bolagets konto.

Helena Ståbi är konkursförvaltare i ärendet:

– Jag har ännu inte anmält misstanke om bokföringsbrott, men kommer det inte in någon bokföring så kommer jag så klart att göra det, säger hon till sajten Bandypuls.