Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/bra-amerikansk-start-i-us-open-kvartarna/

SPORT

Bra amerikansk start i US Open-kvartarna

Foto: Rob Prange/REX/Shutterstock

Sloane Stephens är tillbaka från skada – och det med besked. Efter 2–1 i set mot Anastasija Sevastova är amerikanskan i semifinal i US Open.

– Det är obeskrivligt, säger 24-åringen.

TT-AFP Text

Inför kvartsfinalerna i US Open-tennisen hoppades hemmapubliken på Flushing Weadows i New York på fem amerikanska singelsemifinalister, samtliga fyra på damsidan och en på herrsidan.

Sloane Stephens såg till att det blev jubel direkt. 24-åringen vann en thriller mot lettiskan Anastasija Sevastova, 6–3, 3–6, 7–6 (7–4). Spelarna bröt varandras serve fram och tillbaka i tredje set men till slut avgjordes allt i tiebreak. Där var Stephens hela tiden steget före och hon säkrade segern på första matchbollen.

Den oseedade amerikanskan gjorde comeback efter skada i somras och är för första gången i semifinal i sin ”favoritturnering”.

– Jag blir tårögd. När jag påbörjade min comeback i Wimbledon kunde jag inte drömma om det här. Otroligt, säger amerikanskan i segerintervjun.

Först av alla singelspelare att nå semifinal var Pablo Carreño Busta. Den 12:e-seedade spanjoren besegrade argentinaren Diego Schwartzman med 6–4, 6–4, 6–2 på knappt två timmar och har ännu inte förlorat ett set i turneringen.

– Det här är något jag alltid har drömt om men som jag aldrig trodde skulle inträffa här. Det känns fantastiskt, säger Carreño Busta.

I de fyra första omgångarna avfärdade 26-åringen från Gijón fyra kvalspelare och Schwartzman, seedad 29:a i startfältet, var lika chanslös. Nu är Carreño Busta en match från sin första Grand Slam-final, där det skulle kunna bli ett helspanskt möte med Rafael Nadal.

– Det skulle vara fantastiskt att möta honom i finalen men vi måste ta det steg för steg, säger Carreño Busta.

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt