Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Bra lottning för bröderna Ymer i Stockholm Open

Elias Ymer och Mikael Ymer.
Elias Ymer och Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån

När Stockholm Open lottades på lördagseftermiddagen, så hade i alla fall lillebror Mikael Ymer viss tur. Han möter en kvalspelare i den första omgången. Men i andra omgången väntar troligen nya stjärnskottet Denis Shapovalov, Kanada.

För 22-årige Elias Ymer väntar tuffare motstånd. I den första omgången möter han den 23-årige tysken Maximilian Marterer. Tysken är rankad 64:a i världen, dubbelt så högt som Elias Ymer som inför turneringen återfinns på plats 135.

Det här blir första gången de möts och segraren möter amerikanen Jack Sock i andra omgången.

I kvalspelet, som inleds på söndagen, fick Sverigetrean Marcus Eriksson tuffast möjliga uppgift i första omgången. 28-åringen ställs mot letten Ernest Gulbis. Letten har varit så högt rankad som nummer tio i världen, men är i dag 143:a.

För den andre svensken, Karl Friberg, väntar kanadensaren Peter Polansky.

Toppseedade i Stockholm Open är John Isner, USA och Fabio Fognini, Italien.

Läs mer: Så skapades det berömda Stockholm Open-stampet

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.