Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 04:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/branden-i-goteborg-slottsskogshallen/

Sport

Ungdomarnas VM-satsning försvann i branden

01:26. Västra Frölundas trampolinklubb hade träning i hallen bara timmar innan de fick räkna med att all deras utrustning slukats av lågorna.

Av 30 års hårt ideellt arbete återstår – aska.

– Allt vi äger nu är ett bankkonto, vi har en styrelse och våra medlemmar. Allt annat gick upp i rök, säger Niklas von Heideman från Västra Frölunda trampolinklubb.

Fem av klubbens medlemmar är klara för ungdoms-VM i Tokyo men har nu varken lokal eller utrustning för sin träning.

DN träffade på måndagsmorgonen två förtvivlade föreningsledare framför den helt nedbrunna Slottsskogshallen, Paul Andersson, ordförande i Västra Frölunda Trampolinklubb och Niklas von Heideman, tränare och styrelseledamot.

Bakom dem pyr fortfarande små brandhärdar medan brandmän rullade ihop en del av alla slangar.

– Jag lämnade hallen klockan kvart över fem i går eftermiddag efter att vi haft tävlingar här med runt 150 deltagare. Nu återstår detta... Det är en oljehärd. Det finns ingenting kvar. Vi kunde se antydan till något som varit stolar. Usch, det känns svårt, säger Niklas von Heideman.

Trampolinklubben har 70-80 aktiva varav fem har kvalat in till ungdoms-VM i Tokyo i november.

Niklas von Heideman står invid brandhärden medan telefonen ringer stup i ett. Nyss ringde en firma som till helgens tävlingar hade lånat ut en lift – som nu också blivit brandens rov. 

– Hur ungdomarna som ska till VM ska kunna förbereda sig nu vet jag inte... Vi har inte hunnit prata med kommunen ännu, men samtidigt har vi ju inga trampoliner att hoppa på. Vad ska man säga? 

 

Niklas von Heideman och Paul Andersson från Västra Frölunda trampolinklubb som förlorat allt i söndagens brand. Foto: Tomas Ohlsson

Paul Andersson suckar bedrövat:

– Det här har vi byggt upp frågan grunden. Vi startade med en enda trampolin i Frölunda kulturhus för 30 år sedan. Vi har inte dragit på oss några skulder, vi har liksom pantat burkar och inte tagit ut några ledararvoden. En ny trampolin kostar 100-150.000 kronor och vi har inte haft råd med några försäkringar.

Göteborgs stad arbetar nu med att hitta tider i andra anläggningar så att de föreningar som tränade i Slottsskogshallen kan fortsätta sina verksamheter. 

– Det är någonting som vi håller på med i detta nu, säger Lisa Klang på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Men för Västra Frölunda trampolinklubb är läget kärvt.

– Med trampolinklubben är det svårare för de måste ha en lokal med höjd, och så brann all deras utrustning, säger Lisa Klang.

På måndagseftermiddagen vädjade trampolinklubben på sin Facebooksida om ekonomisk hjälp för att bygga upp verksamheten igen.

”Vi vet att vi inte kommer att klara detta själva, utan vi sträcker ut en hand till alla som kan tänkas vilja hjälpa en ideell förening som oss”, skriver klubben.

Läs mer:

Sot och aska återstår av Slottsskogshallen

Patrik Sjöbergs ungdomshall i ruiner