Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 23:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/brasilien-drar-sig-ur-kampen-om-vm/

Sport

Brasilien drar sig ur kampen om VM

Det blir inget VM på hemmaplan för de brasilianska fotbollsdamerna.
Det blir inget VM på hemmaplan för de brasilianska fotbollsdamerna. Foto: Pixathlon/Shutterstock

Det blir inget fotbolls-VM i Brasilien 2023. Landets fotbollsförbund har dragit tillbaka sin ansökan om att få vara värd för damernas största fotbollsturnering. Anledningen stavas covid-19.

TT Text

”Den ekonomiska återhållsamhet som covid-19-pandemin har tvingat fram har gjort att regeringen inte anser att det här är rätt tid för oss att ansöka om de finansiella garantier som Fifa har bett om”, skriver det brasilianska förbundet CBF i ett uttalande.

CBF skriver vidare att Brasilien nu helhjärtat ställer sig bakom Colombias ansökan som värdland. Förutom Colombia återstår Japan och ett gemensamt bud från Australien och Nya Zeeland i kampen om att få hålla VM 2023 på hemmaplan.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Brasilien

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt