Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/brottare-avrattad-eu-fordomer-iran/

Sport

Brottare avrättad – EU fördömer Iran

Brottaren Navid Afkari, som anklagats för att ha mördat en tjänsteman i samband med en regimkritisk protest 2018, avrättades i Iran den gångna helgen.

TT Text

Därefter har avrättningen väckt starka reaktioner från flera olika håll. Internationella olympiska kommittén (IOK) gick ut i ett pressmeddelande och uppgav att de var i chock.

Nu har även EU gått med i den kör som kritiserar beslutet.

”Den Europeiska unionen fördömer avrättningen å det grövsta”, säger en talesperson för EU under måndagen.

I Stockholm protesterade svensk- och exiliranier samt medlemmar från organisationen Förenade föreningar för ett fritt Iran (FFFI) på Mynttorget i lördags mot iranska regimen och avrättningen av Afkari.

Ämnen i artikeln

Brottning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt