Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Brottsmisstänkte Kindberg sköter spelarförhandlingar

Daniel Kindberg har tagit timeout men förhandlar ändå.
Daniel Kindberg har tagit timeout men förhandlar ändå. Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Östersunds ordförande Daniel Kindberg är misstänkt för ekonomisk brottslighet. Ändå är det Kindberg som förhandlar med FC Köpenhamn om en försäljning av mittbacken Sotirios Papagiannopoulos.

– Han är bortkopplad från allt när det gäller styrelsejobb och med spelarförhandlingar också, men det har pågått ganska länge det här med Köpenhamn, säger Östersunds presschef Patrick Sjöö till Fotbollskanalen.

– Han är den som inledde och har kört den förhandlingen. Det är han, Graham Potter och Kyle (Macauley) som har jobbat med det. Det var mer att det det kändes ganska dumt att lägga över något som är i slutfasen till någon annan som ska börja om i en förhandling, så då fick han frågan.

Det var i slutet av april som det blev offentligt att Östersunds kontroversiella ordförande Daniel Kindberg var föremål för en polisutredning rörande grov ekonomisk brottslighet. Kindberg satt anhållen ett par dagar, men är nu släppt i väntan på åtal.

Under tiden polisutredningen pågår har han tagit timeout från ordförandeposten i fotbollsklubben och Hans Carlsson har klivit in som tillförordnad.

Men Carlsson är ovetande om att Daniel Kindberg, trots timeout, förhandlar om spelarförsäljningar.

– Jag hade ingen vetskap om den biten. Han har ju haft kontakt förut, det är möjligt att de har ringt honom, säger Hans Carlsson till Östersunds-Posten.

Att förhandlingar pågår med FC Köpenhamn om en försäljning av Sotiros Papagiannopoulos blev offentligt när han fångades på bild på Arlanda tillsammans med FCK:s manager Ståle Solbakken.

– Jag kan bekräfta så mycket att Köpenhamn har visat stort intresse för ”Sotte”, säger Patrick Sjöö och tillägger:

– Men det finns intresse även från andra klubbar. Det handlar om klubbar i andra europeiska ligor.

Läs mer: Kindberg: ”Jag måste förhålla mig till att jag gjort människor besvikna” 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.