Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Bruce Springsteens dotter aktuell för ryttar-VM

Hemmanationen USA har presenterat sin korta lista inför ryttar-VM i Tryon i september.

Med på listan finns bland annat Bruce Springsteens dotter Jessica Springsteen. 

Hon kommer dock få svårt att ta plats i det stjärnfyllda amerikanska hopplaget.

I september avgörs ryttar-VM i Tryon i North Carolina och det amerikanska ridsportförbundet har nu presenterat sin korta lista med tio aktuella hoppryttare inför VM.

Med på listan finns bland annat Beezie Madden som vann världscupfinalen i Paris i april i år på ett imponerande sätt.

Bland de tio finns också USA:s högst placerade hoppryttare på världsrankningen sexan Mclain Ward.

Åtta av de tio ryttarna som finns med på listan är uttagna efter specifika kriterier – till exempel placeringen på rankningen eller placeringen i världscupfinalen.

Två av de tio ryttarna har dock fått ett wildcard av landslagsledningen. Den ena är Jamie Barge. 

Den andra är 26-åriga Jessica Springsteen – och ja, hon är dotter till Bruce Springsteen och Patti Scialfa.

Jessica Springsteen har tillhört den amerikanska hoppeliten de senaste åren, men hon har ännu inte fått ridit något seniormästerskap.

Konkurrensen om platserna i det amerikanska laget är alltid tuff, och även den här gången kommer hon få svårt att vara en av de fem som får en VM-biljett.

Ska hon lyckas krävs riktigt bra resultat under sommarens tävlingar. 

Jessica Springsteens stora mål är egentligen OS i Tokyo 2020. Det är då det är tänkt att hon ska vara på topp i en sport där utövarna ofta är som bäst mellan 30 och 50 år.

Dotterns ryttarkarriär har fått pappa Bruce Springsteen att dra sitt strå till stacken för att de amerikanska hoppryttarna ska få bra förutsättningar att lyckas.

Med jämna mellanrum hjälper han på olika sätt till att samla in pengar till det amerikanska förbundet genom att donera auktionsobjekt, donera pengar från konserter med mera.

Inför OS i London 2012 såg han till att förbundet fick nästan fem miljoner tack vare olika biljettdonationer och samma sak inför OS i Rio 2016.

I samband med insamlingen inför OS i Rio sa Bruce med glimten i ögat:

– Patti och jag har varit en del av hästvärlden sedan ”Jess” började rida för fem år sedan. Det är kanske är onödigt att ens säga, men en pensionering är inte ens nära för min del. Jag spelar bokstavligen för hästfoder kväll efter kväll.

I början av året ordnade det amerikanska ridsportförbundet en insamlingsgala ”Triumph in Tryon” och till den hade ryttarpappan Bruce bland annat skänkt ett konsertpaket till en av hans föreställningar på Broadway med ett besök i hans loge efteråt.

Jessica Springsteen har i flera intervjuer hyllat sina föräldrar – som ofta sitter på läktaren när hon tävlar – och det stöd hon får av dem.

– De lärde mig att det är ovanligt att känna så passionerat för någonting i livet att om man har turen att hitta en sådan passion ska man inte tveka utan ge allt och arbeta hårt för att lyckas, har hon sagt i flera intervjuer.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.