Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 21:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/brynas-nasta-shl-klubb-som-vill-sanka-lonerna/

Sport

Brynäs nästa SHL-klubb som vill sänka lönerna

Spelarna i SHL-klubben Brynäs kan behöva sänka sina löner med tolv procent för att rädda klubbens ekonomi. Arkivbild.
Spelarna i SHL-klubben Brynäs kan behöva sänka sina löner med tolv procent för att rädda klubbens ekonomi. Arkivbild. Foto: Tommy Pedersen/TT

Coronapandemin har drabbat klubbarna i ishockeyns SHL hårt. Nu sällar sig Brynäs till raden av klubbar som vill att spelarna sänker sina löner.

TT Text

Brynäs klubbledning föreslår att spelarna ska sänka sina löner med tolv procent, uppger Aftonbladet. Det skulle spara flera miljoner kronor för Gävle-klubben.

Spelarna fick förslaget inför helgens match mot Växjö.

– De tog emot det bra. Nu ska de få smälta det och sedan ska vi träffa dem igen, säger klubbdirektören Michael Campese till Aftonbladet.

SHL-klubbarnas ekonomiska situation är prekär och blir än värre om publikrestriktionerna kvarstår hela säsongen. Intäkterna från åskådarna är mycket viktiga för klubbarna som utan publik tappar miljonbelopp varje vecka.

Brynäs är inte den första föreningen som begär att spelarna ska sänka sina löner. Djurgården och Leksand har gjort liknande överenskommelser och HV71 förhandlar med sina spelare om lönesänkningar.

Brynäs lönesänkning ska gälla i tre månader.

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL
Brynäs IF

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt