Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/brynas-om-erssons-skada-ska-opereras/

Sport

Brynäs om Erssons skada: "Ska opereras"

Brynäsbacken Marcus Ersson tvingas till operation efter att ha fått en skridskoskena mot ansiktet i matchen mot Djurgården på lördagen.
Brynäsbacken Marcus Ersson tvingas till operation efter att ha fått en skridskoskena mot ansiktet i matchen mot Djurgården på lördagen. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

I en otäck sekvens under lördagens SHL-match mot Djurgården fick Brynäs Marcus Ersson en skridskoskena mot ansiktet. 

I dag kommer han att opereras för en ögonskada, meddelar klubben.

TT Text

Det var i en sekvens under den första perioden som Djurgårdens Jacob Josefson ramlade framåt i en närkamp med Ersson, varpå hans skridsko flög upp och träffade Brynässpelaren i ansiktet. 22-åriga Ersson tog sig direkt för ansiktet, och föll till isen och fördes sedan blödande av densamma.

Dagen efter matchen meddelar Brynäs att backen har skadat ögat och ska opereras.

”Marcus konstaterades ha en ögonskada, och senare under lördagskvällen transporterades han till Akademiska Sjukhuset i Uppsala för att undersökas av specialistläkare och han kommer under söndagen att opereras för ögonskadan”, skriver Brynäs på sin hemsida.

Utöver detta kommer klubben inte att uttala sig om Erssons skada.