Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-05 13:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/brynas-totala-kross-7-1-mot-frolunda/

Sport

Brynäs totala kross – 7–1 mot Frölunda

Brynäs Jaedon Descheneau och Frölundas Mats Rosseli Olsen.
Brynäs Jaedon Descheneau och Frölundas Mats Rosseli Olsen. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Läget såg nattsvart ut för Brynäs.

Då bröt ett rekordsnabbt mål både den tunga trenden och den sex matcher långa förlustsviten med en storseger, hela 7–1 mot serieledarna Frölunda.

– Man kan kalla det islossning i alla fall. En förklaring är att vi fortsätter och gör samma sak och till slut får vi utdelning, säger Brynäsbacken Nicklas Andersén.

TT Text

Brynäs var verkligen i behov av en bra start och fick det för en gångs skull också med ett av de snabbaste målen i SHL:s historia.

Brynäsforwarden Anton Rödin var alert vid första nedsläpp och när Frölundabacken Stefan Elliott inte fick kontroll över pucken snodde lagkaptenen åt sig trissan, tog ett par snabba skär och fick måljubla redan efter sex sekunder.

– Det var lite flax. Jag vet inte om jag fick klubban på pucken eller om han missade den, sedan drar jag bara till pucken allt vad jag kan, sade Rödin till C More. Rödin som för dagen dessutom fyllde 30 år.

Tiden för målet, sex sekunder, är enligt välrenommerade twitterkontot domarna.se, det näst snabbaste mål som har gjorts i SHL, tidigare elitserien.

Sedan säsongen 1999–2000 har endast en spelare varit snabbare: Alexander Viklund som gjorde 1–0 mot efter bara fem sekunder mot just Frölunda den 23 oktober 2015.

Rödin delar nu andraplatsen över snabba mål med Magnus Wernblom och Per Gustafsson som också gjort första målet efter sex sekunder för Modo 2000 respektive HV71 1991.

Frölunda kvitterade i slutet av första perioden efter en turlig sargstuds in framför Brynäsmålet där Frölundacentern Jan Mursak stod och vispade in 1–1.

I det läget dök nog ett ”nu blir det väl ras som vanligt” upp i många Brynäsfans tankar, inte minst då serieledarna Frölunda som hade gjort näst flest mål och släppt in näst minst antal dito inför det här mötet stod för motståndet men det här var en lördagseftermiddag som nog sent kommer glömmas i Gävle.

För Brynäs ökade på med två mål till 3–1 i andra perioden och i inledningen av den tredje kom både 4–1 och 5–1 inom loppet av en minut och 24 sekunder.

Anton Rödin blev även tvåmålsskytt efter en snabb spelvändning 8.42 in i tredje då han tog emot en passning från Patrik Berglunds vänsterkant och från höger långsidan prickstyrde in 6–1.

Målfesten avslutades med att 20-årige Oscar Birgersson gjorde sitt första SHL-mål i karriären med fem minuter kvar till full tid då han i numerärt underläge snodde åt sig pucken i egen zon, sprintade över hela isen och sprätte upp pucken i nättaket.

En riktig stjärnsmäll för Frölunda som varit suveräna hemma (seger senast med 4-1 mot Oskarshamn) och men inte lika starka borta och som även blev nollade (0–4) borta mot Leksand för en vecka sedan.

– Vi får det vi förtjänat. Det räcker att några killar i laget inte är med så kan det se ut så här. Vi gör fantastiska misstag i dag som vi inte ens gör på träning. Brynäs är bra men vi ger bort det här tyvärr, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More och fortsätter:

– Vi har varit sämre både i prestation och resultat borta. Här ränner vi runt en och en och har inte skärpan. Jag hoppas det här blir den läxa som gör att vi nu tar tag i det.

Ämnen i artikeln

Brynäs IF
Frölunda HC
Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt