Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Burmansson knäskadad – ska röntgas

Jennie-Lee Burmansson.
Jennie-Lee Burmansson. Foto: Ulf Palm/TT

Svenska supertalangen Jennie-Lee Burmansson,16, skadade knät på träning och måste röntgas. Därmed drar hon sig ur världscupöppningen i freeskiing i Cardrona, Nya Zeeland.

– Det är någon vajsing i knät, men oklart riktigt vad. Vi ska på röntgen i morgon, säger Patrik Burmansson, pappa till Jennie-Lee, på plats i Cardrona.

Knät är svullet och Burmansson hade problem att göra en full kontroll eftersom knät och musklerna kämpade emot. På torsdagen ska hon alltså röntgas och det blir inget tävlande i Nya Zeeland för Burmansson, som i fjol blev Sveriges yngsta deltagare någonsin i ett vinter-OS som 15-åring. Hon vann även den totala världscupen i slopestyle förra säsongen.

– Läkarna ska kolla på bilderna efteråt. Sen åker vi hem och så får vi kolla vidare, säger Patrik Burmansson.

Under natten, svensk tid, har det varit problem med kraftiga vindar i Cardrona när big air-kvalet skulle avgöras. Damernas åk sköts upp, och bara det ena av herrarnas två heat kunde köras.

– Det blåser ganska mycket. Det är jättefint väder med strålande sol men det blåser rätt kraftiga sidvindar just precis i hoppet, så det är bra att de inte kör, säger Patrik Burmansson.

En svensk hann åka på onsdagen innan tävlingarna avbröts – Oliwer Magnusson, som slutade på plats fyra i herrarnas första kvalheat.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.