Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-20 23:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/burmansson-till-final-i-comebacken/

Sport

Burmansson till final i comebacken

Jennie-Lee Burmansson till världscupfinal i comebacken. Arkivbild. Foto: Ulf Palm/TT

Jennie-Lee Burmansson fick en fin återkomst i skidbacken efter den långa frånvaron. Den 17-åriga freeskiingtalangen blev sjua i fredagens världscupkval i slopestyle och är därmed vidare till final.

TT Text

Burmansson är tillbaka i världscupen för första gången efter korsbandsskadan för 16 månader sedan. Och 17-åringen gav ett stabilt besked direkt i sin comeback.

Ett habilt förstaåk i fredagens slopestylekval i franska Font Romeu var det som behövdes för att säkra en plats i lördagens final. Med 73,55 poäng som bästanotering – åk två blev misslyckat och gav bara 43,70 poäng – blev svenskan sjua i kvalet och är därmed en av åtta åkare som får göra upp om pallplatserna i helgen. Sara Höfflin, Schweiz, var kvalbäst med 81,65 poäng.

Burmansson är inte ensamt blågult hopp på lördagen. På herrsidan gick fyra svenskar vidare från kvalet – Oliwer Magnusson, Oscar Wester, Henrik Harlaut och Jesper Tjäder – och av de svenska åkarna är det bara Emil Granbom, som med knapp marginal missade att gå vidare, som tvingas följa finalerna från sidan.

Finalerna startar klockan 10 på lördag.