Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 13:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/carolina-kluft-utnamnd-till-hedersdoktor/

SPORT

Carolina Klüft utnämnd till hedersdoktor

Carolina Klüft har utnämnts till hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin.
Carolina Klüft har utnämnts till hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin. Foto: Hampus Andersson

Carolina Klüft har blivit utnämnd till medicine hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

Den tidigare friidrottsstjärnan får utmärkelsen för sitt arbete med Kronprinsessparets organisation Generation Pep.

TT Text

Carolina Klüft, som bland annat tog ett OS-guld och tre VM-guld utomhus i sjukamp innan hon avslutade karriären som längdhoppare 2012, har de senaste åren varit engagerad i att få barn och ungdomar att röra sig mer och är verksamhetschef i den icke vinstdrivande organisationen.

”Genom sitt arbete i Generation Pep inspirerar Carolina Klüft både organisationer och enskilda personer, och jag vet att hon alltid är mycket noga med att den information hon för fram har vetenskaplig evidens”, säger professor Agneta Holmäng, styrelseordförande och dekan, i ett pressmeddelande.

Carolina Klüft säger att hon är hedrad över utmärkelsen.

”Dels behöver vi skapa konkret förändring genom olika åtgärder och insatser, inom skolan och på andra arenor där vi jobbar, och dels behöver människor få ta del av den kunskap som finns på Göteborgs universitet och på andra universitet”, säger Carolina Klüft.

Läs mer: Victoriapriset till Nils van der Poel

Ämnen i artikeln

Träning
Göteborg
Sahlgrenska

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt