Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 16:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/champions-league-match-spred-coronaviruset/

Sport

Champions League-match spred coronaviruset

Ödesdiger match. Mötet mellan Atalanta och Valencia i Champions League fick fart på coronaspridningen, enligt Bergamos borgmästare. Arkivbild.
Ödesdiger match. Mötet mellan Atalanta och Valencia i Champions League fick fart på coronaspridningen, enligt Bergamos borgmästare. Arkivbild. Foto: Massimo Paolone/LaPresse

Champions League-mötet i fotboll mellan Atalanta och Valencia fick fart på spridningen av coronaviruset i den värst drabbade staden i Italien.

TT Text

Det sade Bergamos borgmästare Giorgio Gori på tisdagen.

– Runt 40 000 människor åkte till Milano för att se matchen. Andra såg den från sina hem, tillsammans med familjer eller i grupper på barer. Det står klart att den kvällen fick till följd att viruset spreds så drastiskt, sade han till utländska journalister, enligt AFP.

Bergamo ligger i norra Lombardiet som är Italiens mest drabbade provins med nästan 6 500 infekterade.

Atalanta vann matchen på San Siro den 19 februari med 4–1 och extatiska supportrar firade och kramades.

Gori säger att matchen dock inte var upphovet till coronaspridningen. I stället tros den ha börjat med en patient som togs in på Fenarolisjukhuset i Alzano med coronavirus som inte upptäcktes.

Av 6 000 döda på grund av coronaviruset i Italien kommer 3 776 från Lombardiet.

Läs mer: Klart: Champions League-finaler skjuts fram