Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-15 23:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/charlotte-kalla-for-sverige-i-tiden/

SPORT

Charlotte Kalla: För Sverige i tiden

Bild 1 av 15 På glaciärsnön i italienska Val Senales slipar Charlotte Kalla formen inför den skidsäsong som startar i Bruksvallarna i dag och kulminerar med VM i Falun i februari.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 15 Charlotte Kalla.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 15 Charlotte Kalla har laddat inför VM-säsongen med barmarksträning i Lerdala i maj, landslagsläger i alporten Val Senales i oktober och finslipning i Bruksvallarna i november.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 15 Charlotte Kalla har laddat inför VM-säsongen med barmarksträning i Lerdala i maj, landslagsläger i alporten Val Senales i oktober och finslipning i Bruksvallarna i november.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 5 av 15 Charlotte Kalla har laddat inför VM-säsongen med barmarksträning i Lerdala i maj, landslagsläger i alporten Val Senales i oktober och finslipning i Bruksvallarna i november.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 6 av 15 Charlotte Kalla har laddat inför VM-säsongen med barmarksträning i Lerdala i maj, landslagsläger i alporten Val Senales i oktober och finslipning i Bruksvallarna i november.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 7 av 15 Charlotte Kalla har laddat inför VM-säsongen med barmarksträning i Lerdala i maj, landslagsläger i alporten Val Senales i oktober och finslipning i Bruksvallarna i november.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 8 av 15 Charlotte Kalla har laddat inför VM-säsongen med barmarksträning i Lerdala i maj, landslagsläger i alporten Val Senales i oktober och finslipning i Bruksvallarna i november.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 9 av 15 Charlotte Kalla i sin nya hemstad, fotograferad vid Sunds­vallsbrons norra fäste. På tio sekunders slutartid hann hon vända sig om och skriva sin autograf med en ficklampa i luften.
Foto: Robert Henriksson
Bild 10 av 15 OS i Sotji blev en succé: silver på 10 kilometer klassiskt, silver på skiathlon (med norska Marit Bjørgen och Heidi Weng på pallen) och stafettguld efter en bragdartad slutsträcka.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 11 av 15 OS i Sotji blev en succé: silver på 10 kilometer klassiskt, silver på skiathlon (med norska Marit Bjørgen och Heidi Weng på pallen) och stafettguld efter en bragdartad slutsträcka
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 12 av 15 OS i Sotji blev en succé: silver på 10 kilometer klassiskt, silver på skiathlon (med norska Marit Bjørgen och Heidi Weng på pallen) och stafettguld efter en bragdartad slutsträcka
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 13 av 15 Från prispall till fyspass för nya medaljer. Charlotte Kalla bygger styrka för att upprepa sin framgångsrika fjolårssäsong.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 14 av 15 ”Jag kände tidigt att det här med konditionsidrott passade mig, att kämpa och slita i spåret”, minns Charlotte Kalla från uppväxten i Tärendö.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 15 av 15 Charlotte Kalla tränar under fysioterapeuten Jon Ahlmarks ledning vid landslagets läger i Val Senales i oktober.
Foto: Jonas Lindkvist

Mot oddsen är något så gammalmodigt som längdskidåkning hetare än någonsin. Tacka Charlotte Kalla för det. För Lördagsmagasinets Johan Esk och Jonas Lindkvist berättar hon om livet som svensk snödrottning.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in