Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Charlotte Kalla fortsätter att nobba landslaget

Charlotte Kalla under VM i Lahtis.
Charlotte Kalla under VM i Lahtis. Foto: Jonas Lindkvist

Inför den senaste skidsäsongen valde Charlotte Kalla att stå utanför längdskidlandslaget och träna på egen hand.

Stjärnan var sedan den svensk som lyckades bäst på VM i Lahtis.

I år väljer hon samma upplägg.

Nästa vecka presenterar förbundskapten Rikard Grip landslagens träningsgrupper för säsongen 2017–2018. Där kommer Charlotte Kalla inte att ingå. Liksom i fjol väljer stjärnan ett eget träningsupplägg under försäsongen.

– Jag har bestämt mig för att stå utanför landslaget den kommande träningssäsongen till förmån för att utveckla samarbetet med gänget som fanns runt mig förra träningssäsongen, berättar Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Kalla tog tre medaljer under VM i Lahtis, individuellt silver på 10 kilometer klassiskt och brons i skiathlon samt silver i damstafetten.

Stora målet säsongen 2017/2018 är OS i Pyeongchang.

– Efter en framgångsrik säsong är det spännande att ta sats mot den träning jag behöver inför OS i Sydkorea. Jag känner mig väldigt motiverad, säger Kalla som just nu njuter av lite ledighet inför att börja träningen igen nästa fredag.

Magnus Ingesson fortsätter alltså som Kallas personliga tränare.

– Hon har vägt för och emot och kommit fram till det här. Hon har jobbat tajt med några av oss och vill fortsätta driva den linjen. Hon känner sig trygg i beslutet, säger Ingesson till TT.

Svenska skidförbundet accepterar beslutet.

– Vi hade gärna sett Charlotte tillbaka till landslagets träningsgrupp, men det fungerade bra förra året och vi respekterar det beslut Charlotte tagit. Vi från Svenska skidförbundet kommer att göra vad vi kan för att stötta henne i den egna satsningen.

– Det viktigaste är att Charlotte känner sig trygg och kommer i god form, för alla vill vi ju se svenska framgångar i skidspåren kommande säsong med OS i Pyeongchang som den stora höjdpunkten, säger Johan Sares, längdchef, i pressmeddelandet.

Att 29-åringen står utanför landslaget innebär att hon kör i egen regi under den tävlingsfria säsongen. När tävlingssäsongen startar i november är hon med landslaget igen.

Läs mer: Johan Esk: Förvånande men rätt beslut om Kalla