Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-16 09:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/chefens-fallskarm-onodig-kostade-forbundet-38-miljoner/

SPORT

Chefens fallskärm ”onödig” – kostade förbundet 3,8 miljoner

Bo Edsberger, mannen som gjorde Göteborgsvarvet till världens största halvmara, fick lämna Göteborgs friidrottsförbund. Nu kritiseras beslutet att ge honom en fallskärm värd 3,8 miljoner kronor,
Bo Edsberger, mannen som gjorde Göteborgsvarvet till världens största halvmara, fick lämna Göteborgs friidrottsförbund. Nu kritiseras beslutet att ge honom en fallskärm värd 3,8 miljoner kronor, Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Göteborgs friidrottsförbund gjorde en förlust på 4,8 miljoner kronor 2019. 3,8 miljoner utgör ett avgångsvederlag till förbundschefen och den tidigare basen för Göteborgsvarvet, Bo Edsberger. Fallskärmen lär bli ett hett diskussionsämne på torsdagens årsmöte.

– Den här överenskommelsen var helt onödig. Det hade kunnat lösas på annat sätt, säger Marika Forsman, som hoppade av styrelsen i förtid.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in