Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 04:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/chelsea-supporter-gripen-for-rasism-mot-son/

Sport

Chelsea-supporter gripen för rasism mot Son

Både Antonio Rüdiger och Son Heung-min (i vitt) uppges ha blivit utsatta för rasism i söndagens Premier League-match mellan Tottenham och Chelsea. Foto: Ian Walton

Polisen har, enligt BBC, gripit sex personer efter söndagens Premier League-match mellan Tottenham och Chelsea.

TT Text

Ingen av dem ska dock ha någon koppling till de rasistiska tillmälen som riktades mot bortalagets mittback Antonio Rüdiger.

Däremot uppges en Chelsea-anhängare ha frihetsberövats, detta då personen ska ha stört ordningen på läktaren genom att skrikit rasistiska skymford mot den sydkoreanske Tottenham-stjärnan Son Heung-min.

Enligt The Guardian ska Son inte ha uppfattat de förolämpande kommentarerna. Tidningen skriver vidare att personen i publiken pekades ut för väktare av andra Chelsea-supportrar.

Tottenham har i ett uttalande klargjort att klubben via kameraövervakning på arenan har möjlighet att identifiera samtliga av sina besökare och att de åskådare som bevisas ha gjort sig skyldiga till rasistiskt beteende kan vänta sig livstids avstängning från Tottenham Hotspur Stadium.

Läs mer: Tottenham överklagar Sons utvisning