Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/city-stjarnan-har-lamnat-sjukhuset/

Sport

City-stjärnan har lämnat sjukhuset

Manchester Citys Eric Garcia bars ut på bår efter en otäck kollision med egna målvakten. Försvararen har nu fått lämna sjukhset.
Manchester Citys Eric Garcia bars ut på bår efter en otäck kollision med egna målvakten. Försvararen har nu fått lämna sjukhset. Foto: Peter Powell/AFP

Manchester City-försvararen Eric Garcia kolliderade våldsamt med sin egen målvakt Ederson och blev liggande i flera minuter i återstarten av Premier League.

Nu har han fått lämna sjukhuset.

”Frisk och tillbaka”, skriver målvakten Ederson på Twitter.

TT Text

Det var i slutet av matchen mot Arsenal som Garcia och Ederson båda jagade bollen och när Garcia för ett ögonblick vände bort blicken kolliderade de två kraftigt och Garcia blev liggande till synes orörlig på planen.

De andra spelarna kallade snabbt på sjukvårdare och Garcia vårdades i flera minuter på planen.

Han fördes därefter ut på bår med fixerad nacke och syrgas.

19-åringen var vid medvetande och togs till sjukhus där han fick tillbringa natten.

På torsdagseftermiddagen kom sedan beskedet att Garcia fått lämna sjukhuset och är på bättringsvägen.

Ederson, som fick ta mycket kritik efter händelsen och ansågs av många ha gått för oaktsamt in i situationen, lade ut en bild på Twitter där de två sitter bredvid varandra med texten ”Frisk och tillbaka”.

https://twitter.com/edersonmoraes93/status/1273580325344591872

City-försvararen Aymeric Laporte har också uttalat sig om lagkamraten.

”Ni är många som frågat mig om Eric. Han är okej. Han behöver bara några dagar för att vila upp sig, han kommer bli bra snart”, skrev Laporte på Twitter.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt