Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 12:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/corona-skapar-flyttkaos-i-alpina-varldscupen/

Sport

Corona skapar flyttkaos i alpina världscupen

Hahnenkammrennen ska genomföras som planerat i Kitzbühel om inte coronapandemin sprids ytterligare. Arkivbild.
Hahnenkammrennen ska genomföras som planerat i Kitzbühel om inte coronapandemin sprids ytterligare. Arkivbild. Foto: Gabriele Facciotti/AP

Smittspridningen av corona i Schweiz flyttade veckans störtlopp och slalom från Wengen till Kitzbühel. Det skulle innebära att den österrikiska alporten skulle få herrtävlingar två helger i rad.

TT Text

Men nu avsäger sig Kitzbühel veckans tävlingar, helgens två slalomtävlingar, varav det ena är Wengens slalomtävling.

De två slalomtävlingarna flyttas i stället till Flachau i Österrike.

Skälet till flytten är ett coronautbrott i Kitzbühelområdet. Bland annat finns 17 misstänkta fall av den brittiska covid-19-mutationen.

Coronatester ska nu göras i hela området och om de inte visar på någon ytterligare smittspridning ska nästa veckas tävlingar i Kitzbühel genomföras som planerat, med det spektakulära störtloppet Hahnenkammrennen, ett super-G samt det flyttade störtloppet från Wengen, Lauberhornrennen.

Ämnen i artikeln

Alpint

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt