Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 14:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/coronaviruset-stoppar-dam-vm-i-kanada/

Sport

Hockey-VM ställs in – stor besvikelse för Damkronorna

Hanna Olsson deppade efter att Sverige åkt ur A-VM.
Hanna Olsson deppade efter att Sverige åkt ur A-VM. Foto: Bildbyrån

Damernas hockey-VM i Kanada ställs in på grund av rädsla för det nya coronaviruset.

Dessutom är det nu klart att B-VM i Frankrike i april, där Damkronorna skulle försöka ta sig tillbaka till A-VM, också ställs in.

– Det känns väldigt snopet, säger Luleås landslagsback Johann Fällman.

– Naturligtvis anade man att det var på gång med tanke på de diskussioner som har varit de senaste dagarna, men nu när beslutet är taget känns det tomt.

Det var på lördagskvällens som IIHF, Internationella ishockeyförbundet, bekräftade att de samma kväll tagit beslutet att ställa in såväl damernas A-VM som skulle avgjorts i Halifax och Truro den 31 mars–10 april samt damernas B-VM i franska Angers den 12–18 april.

– Det är tråkigt att behöver vidta de här åtgärderna. Det här var inget lätt beslut att ta, sa förbundets ordförande René Fasel när beslutet blev offentlig.

Bakgrunden till beslutet är oron för coronaviruset.

–Det är naturligtvis något som man får ha respekt för, säger Johanna Fällman.

Även HV71:s landslagsforward Hanna Olsson har förståelse för beslutet.

– Men likväl känns det så klart väldigt ledsamt att det blir så här. Vi har ju laddat inför VM, och såg verkligen fram emot att visa att vi kan spela bra, säger Hanna Ohlsson.

I april förra året åkte Damkronorna ur A-VM för första gången. B-VM i Frankrike skulle bli deras väg tillbaka i finrummet.

Nu får de vänta ett år på den chansen.