Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-29 02:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/cristiano-ronaldo-separerad-fran-laget-spelare-i-juventus-virussmittad/

SPORT

Cristiano Ronaldo separerad från laget – spelare i Juventus virussmittad

Cristiano Ronaldo anlände till Madeira i måndags.
Cristiano Ronaldo anlände till Madeira i måndags. Foto: Rui Silva/AFP

En av spelarna i Juventus, Daniele Rugani, har testat positivt för covid-19.

Lagkamraten och en av världens största idrottsstjärnor, Cristiano Ronaldo, kommer inte att lämna Madeira där han är på besök.

En infekterad diskussion mellan bland andra ligaföreningen, idrottsministern och spelarfacket föregick matchen som spelades i söndags kväll i Turin. Samma dag som stora delar av Norditalien isolerades på grund av coronavirusets spridning genomfördes stormatchen mellan Juventus och Inter, utan publik.

Sent på onsdagskvällen kom beskedet att Daniele Rugani testat positivt, det första fallet hos en spelare i Serie A. Han har inga sjukdomssymptom.

Han satt på bänken under söndagens match, men det spelar ingen roll. Även motståndarlaget kommer troligen att sättas i karantän, skriver Gazzetta dello Sport.

Juventus meddelar att alla som varit i kontakt med Rugani nu isoleras.

Inter meddelar att all idrottslig aktivitet i klubben ställs in tills vidare.

Cristiano Ronaldo hade redan hunnit lämna landet, då han fått tillstånd att besöka sin mamma på Madeira efter att hon fått en stroke. Han befinner sig fortsatt där, och kommer inte att lämna ön, meddelar klubben.

Norra Italien har drabbats mycket hårt av virusspridningen, hela Italien är under isolering och människor uppmanas att hålla sig inne i största möjliga mån. Det spelas inga matcher i Serie A, men Juventus skulle ha spelat åttondelsfinal i Champions League på hemmaplan på tisdag. Den matchen är nu uppskjuten, liksom Inters match mot Getafe i Europa League.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Juventus F.C

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt