Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 09:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/dakarrallyt-kan-avbrytas-efter-explosion/

SPORT

Dakarrallyt kan avbrytas efter explosion

Frankrike överväger att ställa in Dakar-rallyt. Arkivbild.
Frankrike överväger att ställa in Dakar-rallyt. Arkivbild. Foto: Bernat Armangue/AP

Den franska regeringen överväger att avbryta Dakarrallyt efter den explosion som skadade den franske föraren Philippe Boutron.

TT Text

Åklagare utreder explosionen som en terrorhandling medan saudiska myndigheter hävdat att det inte finns någon brottsmisstanke bakom den.

Det var i förra veckan som en explosion i den saudiska staden Jeddah skadade Boutron så svårt att hans ben behövde opereras. Franska medborgare i landet råddes att vara vaksamma.

Boutron ska, enligt hans son, ha vaknat ur sin koma på torsdagen men hans ben ska fortfarande vara svårt sargade.

Tävlingen, som tidigare gick under namnet Paris–Dakar, har hållits i Sydamerika och Saudiarabien sedan 2009 på grund av oroligheterna i Nordafrika.

Ämnen i artikeln

Motorsport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt