Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 13:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/dallas-vande-och-vann-winter-classic/

Sport

Dallas vände och vann Winter Classic

85 630 personer, näst högsta publiksiffran någonsin i NHL, såg utomhusmatchen mellan Dallas mot Nashville. Foto: Jeffrey McWhorter

Dallas vann den traditionsenliga utomhusmatchen Winter Classic efter att ha vänt underläge med 0–2 till seger med 4–2 mot Nashville.

Två svenskar, John Klingberg och Mattias Janmark, var högst delaktiga i segern inför jättepublik.

TT Text

Vid sidan av backhoppning och Premier League-fotboll hör också utomhusmatchen Winter Classic i NHL nyårsdagen till. I år spelades matchen i Dallas, Texas, på den mäktiga Cotton Bowl Stadium inför 85 630 personer – den näst högsta publiksiffran i NHL någonsin.

Publiken fick, förutom gris-race, fyrverkerier och cowboys, även se en underhållande och böljande match när Dallas tog emot Nashville.

Det var gästerna som tog hand om den första perioden som man vann med 2–0. Men Dallas skulle vända. Och ett par svenskar på isen skulle spela en avgörande roll.

Hemmalaget reducerade redan i mittenakten till 1–2 och visade med sitt spel att matchen var långt ifrån över. I den tredje perioden kom Dallas ut med ännu mer energi, och framför allt med pigga svenskar. John Klingberg spelade fram Mattias Janmark som styrde in 2–2 innan Klingberg på nytt stod för en assist när Dallas fullbordade sin vändning. Kort därefter satte Andrej Sakera 4–2 – efter assist av Janmark.

Dallas höll undan för Nashville matchen ut, till den stora publikens vilda glädje.