Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 00:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/danmark-oppnar-for-publik-i-hogstaligan/

Sport

Danmark öppnar för publik i högstaligan

Snart kan de danska fotbollssupportrarna få komma tillbaka till arenorna.
Snart kan de danska fotbollssupportrarna få komma tillbaka till arenorna. Foto: Henning Bagger/Ritzau

Publik på arenorna i danska högstaligan kan bli verklighet inom kort. Enligt ett förslag från den danska regeringen ska upp till 500 supportar kunna tas in på arenorna från och med den 8 juni.

TT Text

Superligan togs upp i slutet av maj. Förslaget som regeringen lagt fram innebär att man skulle ta in sittande publik på arenorna.

Enligt Claus Thomsen, direktör på Divisionsforeningen (Danmarks motsvarighet till Svensk elitfotboll), kommer en publik på 500 personer inte göra någon större skillnad för klubbarna.

– Om vi ​​får möjlighet att öppna upp för 500 personer är vi glada att ha möjlighet att visa att vi säkert kan ta in åskådare till arenan. Men om det ska göra en skillnad för fotboll måste vi titta på några helt andra möjligheter, säger han till nyhetsbyrån Ritzau.

I förslaget framgår det bland annat att åskådare måste informera om eventuella symptom vid biljettköp och att publik ska släppas in vid olika tidpunkter för att undvika trängsel och stora folkmassor.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt