Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 04:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/dansk-press-om-handbollsfiaskot-skakad-av-det-jag-sett/

Sport

Dansk press om handbollsfiaskot: ”Skakad av det jag sett”

Dystra miner hos de danska handbollsspelarna på onsdagen. Danska journalister är chockade av EM-uttåget. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Den regerande världsmästarnationen Danmark åkte ur handbolls-EM redan i gruppspelet.

Danska krönikörer är chockade.

BT:s handbollskommentator Søren Paaske skriver att situationen är ”fullständigt overklig”, dagen efter att det står klart att Danmark, som är både regerande världsmästare och olympisk mästare, inte går vidare.

”Personligen är jag bestämt skakad av det jag har sett från danskarnas sida under EM”, skriver han, men menar trots det att det är ”skrattretande” att vilja ge tränaren Nikolaj Jacobsen sparken.

Politiken skriver att det var ett ”chockerande dåligt danskt EM”, Jyllands-Posten att ”det går nästan inte att tro att det är sant”.

Många danskar har köpt biljett till de kommande matcherna i Malmö där alla hade trott att Danmark skulle vara med och spela. Om supportrarna kommer får de inte se sitt lag.

”Medlidandet går till de många som har köpt biljett till de fyra matcherna i mellanrundan. Man får hoppas att de gillar att se handboll”, skriver Ekstra Bladet.

Läs mer: Superskrällen: Ungern skickar ut världsmästaren Danmark