Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 08:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/datum-for-nations-league-spikade/

Sport

Klart: Så spelar Sverige i Nations League

Sverige, här med Andreas Granqvist längst fram, spelar i A-divisionen i Europa League. Arkivbild.
Sverige, här med Andreas Granqvist längst fram, spelar i A-divisionen i Europa League. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Frankrike hemma den 5 september. Det blir Sveriges första match i fotbollens Nations League-gruppspel i höst.

Spelschemat är nu spikat.

TT Text

Den som längtar efter landslagsfotboll behöver inte vänta så länge till. I september drar de svenska fotbollsherrarna i gång sin Nations League-resa borta mot regerande världsmästaren Frankrike, bara ett av alla tuffa möten som väntar i höst.

På vägen väntar även regerande Nations League- och Europamästaren Portugal och VM-tvåan Kroatien.

Det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) släppte de nya speldatumen under fredagen efter att landslagsfönstret utökats i höst för att klämma in det uppskjutna play off-spelet till EM nästa år.

Sverige tillhör numera den så kallade A-divisionen, den högsta, i Nations League efter att ha vunnit sin grupp i division B senast.

Nations League är en relativt ny, europeisk landslagsturnering som arrangerades för första gången säsongen 2018–2019. Den ersatte då träningslandskamper och var en möjlig alternativ väg till EM-slutspelet 2020 (framflyttat till 2021) för nationer som misslyckades i det ordinarie kvalspelet.

Sverige är klart för EM och ställs i grupp E mot Spanien, Polen och ett ännu inte kvalificerat lag. Den sista gruppmotståndaren blir antingen Bosnien-Hercegovina, Nordirland, Slovakien eller Irland som gör upp om en EM-plats i playoffträd B.

 

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt