Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 00:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/de-kor-sitt-trashtalk-vi-vill-tysta-fansen/

Sport

”De kör sitt trashtalk – vi vill tysta fansen”

Kanadas Christine Sinclair oroas över att Nederländernas rappa anfallslinje inför lagens gruppfinal. Foto: Francisco Seco/AP

Nederländernas rappa anfallslinje och särskilt Lieke Martens oroar Kanada inför kvällens gruppfinal i Reims.

– Hon är en naturlig avslutare. Ger du henne en chans så sätter hon dit bollen, säger lagkaptenen Christine Sinclair.

Både Nederländerna och Kanada har full pott efter två matcher i VM. Nu gör de upp om segern i gruppen och fortsättningen i turneringen, där tvåan sannolikt stöter på Sverige i åttondelen.

Nederländerna har satt färg på VM i Frankrike. Det har varit orange fest på läktarna där landslaget dragit fram. Drygt 6.000 supportrar har tingat biljetter till torsdagskvällens match i Reims.

– Vi kände av stödet direkt under vår första match här i Frankrike. Det har varit mycket folk på läktarna och det känns redan som att intresset är större än i VM för fyra år sedan, säger Lieke Martens.

Den före detta Rosengårdsspelaren blev historisk med Nederländernas första VM-mål i Kanada 2015. I Frankrike har Barcelonastjärnan ännu inte spräckt nollan, men Kanadas lagkapten Christine Sinclair, själv en vass målskytt, är lite orolig för att det kommer nu.

– Vi har sett mycket video på henne (Martens) och deras anfallslinje och hon är en måltjuv i boxen. Hon verkar alltid hitta öppna ytor och vet vad hon ska göra med bollen, säger Sinclair.

Lagen möttes även i VM-gruppspelet för fyra år sedan och spelade 1–1 i Montreal, där Kanada hade fördel av stor support. Nu blir det annorlunda.

– Jag såg ett gäng holländska supportrar ute på stan i måndags och de började redan med sitt trashtalk. Det kommer att bli en fantastisk inramning, jag kan knappt vänta. Vi vill alltid försöka tysta motståndarnas fans, säger Christine Sinclair.

Källor: Toronto Sun, L’Union, De Telegraaf

Matchguide Sverige–USA – allt inför torsdagens gruppfinal i VM