Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 09:03 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/de-tavlar-i-mastarnas-mastare-2019/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

De tävlar i ”Mästarnas mästare” 2019

Carolina Klüft är en av deltagarna i nästa ”Mästarnas mästare”.
Carolina Klüft är en av deltagarna i nästa ”Mästarnas mästare”. Foto: Hampus Andersson

Carolina Klüft, Henrik Larsson, Kim Martin, Tommy Salo och Anders Södergren är klara för ”Mästarnas mästare”.

Inspelningarna av den elfte säsongen av SVT-succén inleds i Grekland nästa vecka och programmen kommer att sändas till våren.

En ny säsong av SVT-programmet ”Mästarnas mästare” innebär tio nya sportprofiler som ska möta varandra i olika slags grenar. Nu är det klart vilka som medverkar i den kommande säsongen.

Förutom mångkamparen Carolina Klüft, fotbollsspelaren Henrik Larsson, hockeymålvakterna Kim Martin och Tommy Salo samt längdskidhjälten Anders Södergren kommer också boxaren/simmaren Mikaela Laurén, fridykaren Annelie Pompe, orienteraren Marita Skogum och handbollsspelaren Staffan Olsson att delta.

Dessutom medverkar stavhopparen Kjell Isaksson, född 1948 – han är den äldste deltagaren i ”Mästarnas mästare” hittills.

”Som alltid tycker vi att det är viktigt att ha en stor spridning på deltagarnas ålder, idrott och bakgrund. Och det tycker jag att vi verkligen har lyckats med i år”, säger Anders Wistbacka, projektledare, i ett pressmeddelande.

Programmet, som spelas in i Grekland, har sänts sedan 2009. Bland tidigare vinnare finns Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg, Peter Forsberg och Thomas Ravelli.

Den elfte säsongen av ”Mästarnas mästare” får premiär i SVT i början av nästa år. Programledare blir som vanligt Micke Leijnegard.

Fakta.Alla deltagare

Carolina Klüft, född 1983, friidrott

Kjell Isaksson, född 1948, stavhopp

Mikaela Laurén, född 1976, boxning

Tommy Salo, född 1971, ishockey

Marita Skogum, född 1961, orientering

Henrik Larsson, född 1971, fotboll

Kim Martin, född 1986, ishockey

Staffan Olsson, född 1964, handboll

Annelie Pompe, född 1981, fridykning

Anders Södergren, född 1977, längdskidor

Quiz: Vad kan du om mästarna under jubileumssäsongen 2018?

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.