Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Derby extra krydda i cupen för Djurgården

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel hoppas hans lag håller nollan för femte gången i rad när laget möter AIK i semifinal i cupen på söndag.
Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel hoppas hans lag håller nollan för femte gången i rad när laget möter AIK i semifinal i cupen på söndag. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel tillbringade tisdagskvällen på Friends läktare tillsammans med ett par andra tränare från klubben. Nu väntar AIK i semifinalen i Svenska cupen.

– Ett derby kryddar ju till allting, konstaterar Melkemichel. 

Melkemichel är väl medveten om att Djurgården har problem, minst sagt, mot både AIK och Hammarby. Djurgården har inte vunnit ett allsvenskt derby sedan 1-0-segern mot AIK 2011.

Frågan är om Djurgården kan spräcka den långa sviten utan segrar i söndagens semifinal mot AIK.

– Jag förstår frågan och att folk ställer den frågan men vi får ta det nu och vi kommer att mötas i serien, det är möjligheter för oss att vinna, varje match lever sitt eget liv. 

Melkemichel lämnade Friends när det var knappt tio minuter kvar av AIK:s match mot Örebro och missade därmed AIK:s 2-0-mål.

– AIK förfogar över en trupp som egentligen bara Malmö kan matcha, de kommer tillhöra toppen i allsvenskan. AIK har ett väldigt bra lag, ett starkt kollektiv med många väldigt duktiga fotbollsspelare. 

Djurgården vann sin kvartsfinal med 1-0 när BK Häcken besegrades i Tele2 arena i måndags.

– Det var fjärde nollan i rad och det är vi nöjda med. Vi håller tätt bakåt och det är kanske vår starkaste egenskap, vi jobbar hårt för varandra. Det är inte så lätt att skapa målchanser mot oss. 

Frågan är om det blir femte raka segern och cupfinal mot segraren Malmö-Östersund i maj.

– Vi har gjort bra cupmatcher än så länge, så vi är rätt nöjda. Vi mötte Häcken och fick se var vi står och det var helt okej. Vi gjorde det bra förutom första tio minuterna då de kom lite för lätt till ett par avslut. Annars tycker jag att vi har har kontroll på deras anfallsspel.

AIK:s tränare Rikard Norling var nöjd med inledningen i 2-0-matchen mot Örebro.

– Vi får se om vi får nytta av den här matchen på hemmaplan, jag hoppas att det ska vara till fördel för oss när vi möter Djurgården.

På söndag tvingas han komma till spel utan backen Jesper Nyholm, som bröt benet mot Örebro, och mittfältaren Enock Kofi Adu som är avstängd.

– Vi har många som står som frustande tjurar och väntar, säger Norling. Jag ser fram emot ett fint derby med någonting extra i potten, vi kan gå ju vidare i cupen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.