Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

”Det är ingen jättekris för framtiden”

Sveriges Jim Gottfridsson deppar efter förlusten.
Sveriges Jim Gottfridsson deppar efter förlusten. Other: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Han gjorde sex mål och slet och kämpade, men spelmotorn Jim Gottfridsson var självkritisk efter premiärförlusten mot Island.

– Ska jag vara ledaren i den här gruppen ska jag ta ett bättre ansvar, säger han.

Jim Gottfridsson gjorde hälften av de svenska målen (fyra) i den första halvleken. Det 25-åriga Tysklandsproffset slet och kämpade, men under 45 minuter av matchen hjälpte ingenting.

 – Vi öppnar matchen precis som vi inte vill öppna den. Vi missar fantastiskt mycket, räddningar och ramträffar är väl en sex sju stycken. Halverar man dem så leder vi kanske med ett mål, säger han när han trött och med tomma ögon möter svenska medier efter matchen.

Och han har ingen förklaring till varför det blev som det blev i det svenska försvarsspelet.

– Hade vi haft en förklaring så hade jag nog fasiken ändrat på det. Jag tycker själv att jag inte spelade alls bra i försvaret, säger Jim Gottfridsson som är besviken och självkritisk:

– Vi förlorade ju.

Men trots förlusten tror han på det här svenska landslagets framtid. Inte bara i det här mästerskapet, utan även framåt i tiden.

– Vi tror på det här spelet och vi tror att det kan ge medalj över tid.  Va fan, det är bara handboll. Vad ska vi göra, vi kan bara göra det bättre, säger han och fortsätter:

– Nu får vi göra en bra träning i morgon. Vinner vi mot Serbien får vi se på de andra resultaten och sedan står vi där på tisdag och ser vad den matchen kan betyda.

– Vi är ett bra landslag med bra självförtroende och vi har slagit många andra bra landslag, så det här är ingen jättekris inför framtiden.

Läs mer: Island chockade Sverige i EM-premiären