Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 10:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/det-kravs-en-vurpa-och-ett-vacchi-vral-for-att-vara-vaken/

Sport

Det krävs en vurpa och ett Vacchi-vrål för att vara vaken

Novak Djokovic träffade en linjedomare med en boll han slog iväg i ilska.
Novak Djokovic träffade en linjedomare med en boll han slog iväg i ilska. Foto: Al Bello/AFP

Esks elva vecka 37.

DN-sportens krönikör Johan Esk sammanfattar sportveckan som gått.

1) Dubbelfelet

Tennisstjärnan Novak Djokovic har inte haft något vidare 2020. Han ordnade en turnering som blev en smittspridare och han blev diskad från US Open efter att i ilska sopat iväg en boll som oturligt träffade en linjedomare. Dessutom får hans nya utbrytarorganisation kritik.

2) Tennisförsvaret

”Hon har inte gjort något fel alls. Jag ber er att vara extra stöttande mot henne.” Djokovic efter att linjedomaren fått ta emot hot i den galna sociala medier-världen.

3) Tenniscitatet

”Det som händer på Ibiza, stannar på Ibiza.” Tennislegendaren Boris Becker om hur det var att semestra med en annan legendar, Björn Borg.

4) Tennisanalysen

Enligt vad DN erfar var det ingen juniorverksamhet som pågick när de två tennispensionärerna med sina respektive umgicks och hade trevligt.

5) Friidrottstramset

När friidrotten borde göra allt för att rädda intresset för sporten dyker det i stället upp krystade idéer på galorna. Som 150-metersloppen i Ostrava.

6) Skyddsinsikten

Efter två matcher och flera presskonferenser med munskydd är lärdomen att glasögonen immar igen så att man inte ser vad man skriver.

7) Skyddsfrågan

Journalister och funktionärer hade skydd, inte avbytarna just nedanför på Friends utomhusläktare. En logiklucka för ”De 22 forskarna” att reda ut.

8) Fotbollstraditionen

Skönt att vissa saker är som vanligt. Som att unga, engelska fotbollsstjärnor avslöjas med att ha damsällskap på hotellrummet mot alla regler.

9) Sömntestet

Lägg dig på soffan, slå på eftermiddagens Tour de France-sändning och försök att hålla dig vaken. Det som krävs är ett Vacchi-vrål när någon vurpat.

10) Vindväggen

Karsten Warholm misslyckades med att nå världsrekordet på 400 meter häck. Tränaranalysen var att norrmannen träffats av en ”vindvegg”.

11) Förändringen

2018 kändes det makalöst när Armand Duplantis tog 6,05 i Berlins EM. När han nu är tillbaka är det stavhoppets utomhusrekord 6,15 som jagas.

Ämnen i artikeln

Cykel
Fotboll
Friidrott
Tennis
Björn Borg
Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt