Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-16 04:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/diamond-league-tavlingar-stalls-in/

Sport

Diamond League-tävlingar ställs in

Det blir ingen Diamond League-tävling i Paris i år.
Det blir ingen Diamond League-tävling i Paris i år. Foto: Xinhua

Coronapandemin fortsätter att påverka idrottsvärlden. Det internationella friidrottsförbundet meddelar nu att två Diamond League-tävlingar ställs in.

TT Text

Det handlar om tävlingen i Paris 6 september och tävlingen i Eugene 4 oktober.

Dessutom skjuter man fram tävlingen som var planerad att hållas i Gateshead 16 augusti, nytt preliminärt datum är 12 september.

Planen är dock fortsatt att ha Diamond League-premiär i Monaco 14 augusti. Även tävlingen i Stockholm 23 augusti och de övriga sex tävlingarna är i nuläget tänkta att genomföras.

Däremot kommer inte de tävlade att samla några Diamond League-poäng under årets speciella säsong.

Ämnen i artikeln

Friidrott

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt