Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 03:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/djokovic-tog-nionde-titeln-i-australien/

Sport

Djokovic tog nionde titeln i Australien

Novak Djokovic slog Daniil Medvedev i finalen i Australian Open.
Novak Djokovic slog Daniil Medvedev i finalen i Australian Open. Foto: William West/AFP

Det spåddes bli en jämn och tuff och final i Australian Open. Och det blev det — men bara i ett set.

Novak Djokovic tog sedan enkelt hem de två följande och vann över Daniil Medvedev med 7–5, 6–2, 6–2.

TT Text

Det var den serbiske världsettans nionde titel i grand slam-turneringen i Melbourne. Han har aldrig förlorat en final i Australian Open. Han tog också sin 18:e grand slam-titel.

Efteråt hyllade han tennisanläggningen Melbourne Park, särskilt huvudarenan:

– Jag vill tacka den här banan, Rod Laver Arena, jag älskar dig mer för varje år, säger Djokovic i tacktalet.

– Och jag är så tacksam över att det blev möjligt för oss att komma hit och spela i år (på grund av coronapandemin). De senaste månaderna har varit som en berg-och-dalbana.

Djokovic har haft skadebekymmer, en magmuskelskada, under veckorna i Melbourne och kunde med nöd och näppe ta sig vidare från den tredje omgången. Han har dock tvingats avstå från träning mellan matcherna.

Medvedev var obesegrad i 20 matcher inför finalen. Världsfyran vann ATP-finalen i november där han besegrade just Djokovic i finalen i raka set. Och i Melbourne hade han bara tappat två set inför finalen.

– Det är otroligt med din 20 matcher långa svit, säger Djokovic om Medvedev och fortsätter hyllningen.

– Jag gillar dig, utanför banan är du alltid vänlig. Men på banan är du en av de tuffaste jag mött i mitt liv. Det kommer inte att dröja länge förrän du tar en grand slam-titel.

Första set blev väldigt jämnt. Spelarna bröt motståndarens serve varsin gång, men till slut var det Djokovic som lyckades bryta ryssens serve en andra gång för att ta hem setet.

Då verkade luften gå ur Medvedev, samtidigt som Djokovic fick ny energi och enkelt kunde ta hem setet. Ryssen hämtade sig aldrig och matchen var över på knappt två timmar.

– Jag hade velat göra matchen längre och roligare för er, säger Medvedev till publiken i sitt tacktal.

Läs mer: Osaka tog fjärde grand slam-titeln – vann finalen i Australian Open

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt