Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 09:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/djurgarden-forlangde-segersviten-mot-vaxjo/

Sport

Djurgården förlängde segersviten mot Växjö

Djurgårdens Jason Garrison och målvakt Niklas Svedberg.
Djurgårdens Jason Garrison och målvakt Niklas Svedberg. Foto: Bildbyrån

Åttonde raka segern – och elfte i följd på hemmais.

SHL:s formstarkaste lag hade inga större bekymmer att utöka sin svit hemma mot Växjö.

Stockholmsklubben vann hemma på Hovet med 4–1.

TT Text

Det är först på senare tid som Djurgården har börjat leva upp till förhandstipsen inför säsongen där de mesta mästarna pekades ut som en tylig guldkandidat.

Stockholmarna slogs snarare för överlevnad än någon topplacering när halva seriespelet var avverkat – men efter att ha vunnit över Växjö, och därmed säkrat elfte raka segern hemma på Hovet, är Djurgården återigen ett topplag att räkna med.

Efter en avvaktande inledning var det Mattias Guter som bröt dödläget när han med knappt fyra minuter kvar av den första perioden styrde upp Patrik Berglunds passning i nättaket.

Ledningsmålet tillkom i powerplay – och när hemmalaget fick inleda även den andra perioden i samma spelform small det igen. Den här gången var det Sebastian Strandberg som assisterad av norrmannen Michael Haga prickade in 2–0 med ett rappt dragskott.

Växjö var dock inte ofarligt och radade upp den ena heta målchansen efter den andra. Problemet var bara att Djurgårdens Niklas Svedberg var nästintill omutlig mellan stolparna och parerade med en handfull publikinfriande räddningar.

I stället för reducering gick hemmalaget ifrån till 3–0 i tredje, detta när Niclas Bergfors stötte pucken i mål efter en läcker framspelning av Sebastian Strandberg.

Mycket talade för att Svedberg skulle hålla nollan för sjätte gången den här säsongen, vilket hade varit flest av samtliga målvakter i SHL, men icke. När bortalagets Jacob Micflikier fick chansen att dra på ett slagskott från nära håll gjorde kanadensaren inget misstag och Svedberg fick kapitulera.

Målet var dock av akademisk betydelse. Djurgården höll undan, vann med 4–1 efter att Patrik Berglund gjort matchens sista mål i tom kasse och SHL:s formstarkaste lag står nu på åtta raka segrar.