Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Djurgården går mot kvartsfinal

Djurgårdsjubel efter Markus Ljunghs 2–1-mål mot Brynäs. Djurgården vann med 5–3 i den viktiga streckmatchen.
Djurgårdsjubel efter Markus Ljunghs 2–1-mål mot Brynäs. Djurgården vann med 5–3 i den viktiga streckmatchen. Foto: Mats Åstrand/TT

Det är fördel Djurgården om den viktiga sjätteplatsen i SHL efter 5–3 mot Brynäs inför fullsatta läktare i Gavlerinken arena.

Djurgården ligger nu fyra poäng före Brynäs med sju omgångar kvar.

Djurgården såg ut att ha säkrat tredje raka bortasegern när Marcus Sörensen gjorde 3–1 i början av den tredje perioden.

Men på en minut hade Brynäs kvitterat.

Jacob Blomqvist gjorde 2–3 efter 1.56 och Oskar Lindblom 3-3 efter 2.56.

Mitt i den sista perioden avgjordes matchen.

Djurgården hade två jättelägen innan Robin Alvarez till slut satte pucken högt bakom Felix Sandström i Brynäs mål.

I slutsekunderna gjorde sedan Patrick Thoresen 5–3 i tom kasse.

Djurgården tog nu poäng för sjätte matchen i rad och ligger topp sex i SHL vilket innebär att laget går direkt till kvartsfinal.

– Det är tajt och vi vill vinna matcherna. Det går snabbt i tabellen och det gäller bara att fokusera på nästa match. Vi vill komma så högt upp som möjligt i tabellen, säger Robin Alvarez till C More som var en de bästa spelarna i Djurgården.

Brynäs kom med två blytunga förluster till mötet med Djurgården och förlorade nu för tredje gången på en vecka en spelmässigt jämn match.

Både mot HV 71 och Rögle senast förlorade gästrikarna efter ett sent baklängesmål och nu tappande man igen efter en svag sista period.

I Djurgården var som vanligt målvakten Mantas Armalis stabil. Mikael Tellqvist saknades igen i Djurgårdens laguppställning.

Armalis gjorde flera viktiga räddingar – Brynäs var det bättre laget i två perioder och Djurgården hade flyt som var i ledningen inför den tredje efter två turliga mål.

Linus Hultströms kvittering till 1–1 i den första studsade på en avbruten klubba framför mål ledningsmålet i den andra (2–1) efter en märkig studs.

Men Markus Ljunghs avslut var det inget fel på – klockrent i kryset – ett viktigt mål i Djurgårdens jakt på seger i sexpoängsmötet.