Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 10:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/djurgarden-om-danielson-ska-nog-sluta-dromma/

Sport

Djurgården om Danielson: ”Ska nog sluta drömma”

Curtis Edwards och Marcus Danielson under en träning med Djurgården.
Curtis Edwards och Marcus Danielson under en träning med Djurgården. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Djurgården vill förstärka med en mittback inför premiären av fotbollsallsvenskan.

Men fansen kan nog glömma fjolårets guldhjälte Marcus Danielson, trots att han fortsätter att träna med klubben.

– Jag tror att vi ska sluta drömma om det, säger tränaren Kim Bergstrand.

TT Text

Danielson fanns på nytt med på Kaknäs när Djurgårdens herrar på tisdagen tränade inför helgens allsvenska premiär borta mot Sirius. 31-åringen har tränat med laget den senaste tiden i väntar på att den kinesiska ligan ska återupptas. Det finns inga tydliga besked om när fotbollen startar om i Kina, men tanken är att Danielson ska återvända till sin klubb Dalian så fort klartecken ges. Någon utlåning till Dif verkar trots allt inte aktuell just nu.

– Vi räknar inte med Marcus i vår verksamhet som det ser ut nu. Och utifrån den information som jag har så är han med oss och tränar, men det är inte mer än så, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Just Danielsons position är dock lite av en akilleshäl för Djurgården. Truppen innehåller bara tre utpräglade mittbackar – Jacob Une Larsson, Erik Berg och Alexander Abrahamsson – och de två sistnämnda har nyss kommit tillbaka från långa skadeuppehåll.

– Om alla är friska så är det okej. Men det finns en historik av att de inte är det. Så det finns ett hål där och vi får se om vi täpper till det innan vi drar i gång säsongen, och annars får vi lösa det allt eftersom, säger Kim Bergstrand.

Marcus Danielson var en av Djurgårdens stora stjärnor under guldsäsongen i fjol. I februari kom dock ett erbjudande som inte gick att tacka nej till och Danielson flyttade till Dalian i en jätteaffär, det har talats om en prislapp på 50 miljoner kronor.

Danielson hade varit en hygglig fjärde mittback att få in nu?

– Det hade varit rätt bra, ja, säger Kim Bergstrand.

– Men tyvärr, jag tror att vi ska sluta drömma om det.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt