Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 21:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/djurgardens-hogstrom-stangs-av-for-farlig-tackling/

Sport

Djurgårdens Högström stängs av för farlig tackling

Djurgårdens Marcus Högström.
Djurgårdens Marcus Högström. Foto: Andreas Sandström/BILDBYRÅN

Tre matchers avstängning blir straffet för Djurgårdsbacken Marcus Högström efter en incident i lördagens match mot HV71.

TT Text

Det var i slutet av den tredje perioden mellan Djurgården och HV71 som Marcus Högström fällde motståndaren Christoffer Törngren med en bentackling.

Högström fick fem minuters utvisning samt matchstraff för så kallad slewfooting och nu kommer domen från ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Disciplinnämnden konstaterar att Marcus Högström bestraffades för samma förseelse för ett år sedan och därmed kan det betraktas som ett återfall.

Det ser nämnden extra strängt på och utdömer tre matchers avstängning.

Slewfooting innebär att man sparkar undan motståndarens ben eller använder sitt eget ben för att fälla en motståndare samtidigt som man håller i honom.

Djurgården vann söndagens match mot HV71 med 6-3.

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt