Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 15:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/djurgardens-krisdrag-varvar-aik-spelare/

Sport

Djurgårdens krisdrag – värvar AIK-spelare

Jesper Nyholm, här i AIK.
Jesper Nyholm, här i AIK. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regerande svenska mästarlaget Djurgården drabbades av mittbackskris när Alexander Abrahamsson skadade sig.

Nu plockar laget i stället in Jesper Nyholm från värsta konkurrenten AIK precis innan transferfönstret stänger vid midnatt.

TT Text

Nyholm har inte spelat fotboll på drygt två år efter skräckskadan i cupmatchen mot Örebro i mars 2018 då han bröt benet. Nyholm har under våren tränat med AIK, men inte erbjudits något nytt kontrakt.

”Vi hamnade i en tuff situation när vi fick vetskap om att Alexander Abrahamsson kommer att vara borta en längre tid på grund av skada och där vi fått agera väldigt snabbt innan transferfönstret stänger. Därför är väldigt tacksamma över att kunna få in Jesper Nyholm som mittback”, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens webbplats.

Kontraktet med Nyholm är 18 månader långt, men kan brytas efter sex månader. Efter Abrahamssons skada hade Djurgården bara två friska mittbackar i Jacob Une Larsson och Erik Berg.

Nyholm ansluter till Djurgården på måndag, dagen efter lagets allsvenska premiär borta mot Sirius.

Ämnen i artikeln

AIK Fotboll
Djurgården
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt