Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-23 10:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/djurgardens-small-schuller-stangs-av/

SPORT

Djurgårdens smäll – Schüller stängs av

Rasmus Schüller fick syna det röda kortet mot AIK. Nu är han avstängd i två matcher.
Rasmus Schüller fick syna det röda kortet mot AIK. Nu är han avstängd i två matcher. Foto: Anders Wiklund/TT

Djurgårdens Rasmus Schüller drog på sig ett rött kort i Stockholmsderbyt mot AIK.

Nu stängs mittfältaren av ytterligare en match.

TT Text

Djurgårdsspelaren visades ut redan i den elfte minuten efter en brysk kapning på AIK:s Nicolas Stefanelli och är därför avstängd mot Elfsborg på måndag.

Nu har svenska fotbollförbundets disciplinnämnd beslutat att förlänga straffet vilket innebär att han även missar mötet med Kalmar 23 oktober.

”Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar disciplinnämnden att spelaren genom sitt agerande har äventyrat motståndarens säkerhet. Disciplinnämnden anser att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar en match”, skriver disciplinnämnden i beslutet enligt Fotbollskanalen.

Djurgården toppar herrallsvenskan med 44 poäng efter 22 matcher. AIK är hack i häl på samma poäng men med sämre målskillnad.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt