Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

DN tippar kvartsfinalerna: Saik blir för svårt för Bajen

I helgen drar SM-slutspelet i bandy i gång med kvartsfinalerna som spelas i bäst av fem matcher.

Klart är att det blir ett nytt finalpar den 19 mars då Västerås SK och Sandviken finns på samma sida. På den nedre halvan talar mycket för att Bollnäs och guldtörstande Villa Lidköping möts i semifinal.

DN:s Hans Jansson tippar kvartsfinalerna.

Västerås SK–Vänersborg

Söndag 21/2 ABB Arena Syd 13.45

Västerås hade två tuffa matcher mot Vänerborg i elitserien, men tränaren Michael Carlsson tyckte ändå att det var bästa valet i en kvartsfinal. Västerås inledde säsongen med att vinna World Cup och blev seriesegare med två poäng före Villa. VSK har en imponerande bredd men kommer inte att glida vidare till semifinal på en skridsko.

Det som talar för Vänersborg är ingen tror dem. Lite underskattning av VSK och ett par hörnmål extra så kan i alla fall listige tränaren Stefan Karlsson tvinga fram en eller två matcher extra.

DN tippar: 3–1 i matcher till Västerås.

Sandviken–Hammarby

Lördag 20/2 Göransson Arena 17.00

På papperet den jämnaste kvartsfinalen, men det är ett stort frågetecken på formen hos Bajen efter tränarkarusellen med sparkade Magnus Brodén.

Hammarby går in i slutspelet med tre raka förluster och har inte vunnit på sju omgångar. Självförtroendet bör vara kört i botten och det tajta försvarsspelet har havererat hemma mot topplagen Bollnäs och Västerås.

Sandviken saknar skyttekungen Christoffer Edlund som fick hjärnskakning mot Vänersborg i sista omgången.

DN tippar: 3–1 i matcher till Sandviken.

Villa Lidköping–Vetlanda

Lördag 20/2 Sparbanken Lidköping Arena 17.00

Vetlanda är ingen drömmotståndare för Villa Lidköping som förlorade hemma i elitserien mot smålänningarna. Villa har förbättrat defensiven för att på allvar utmana om guldet.

Johan Esplund är en spelare som kan göra skillnad – en av bandysportens största profiler.

Blir det till slut Esplund som släcker Villas guldtörst?

DN tippar: 3–1 i matcher till Villa.

Bollnäs–Edsbyn

Lördag 20/2 Sävstaås IP 20.00

Ett glödhett Hälsingderby med allt vad det innebär, men hur ska Edsbyn få stopp på Bollnäs som gått som tåget och avslutade elitserien med 15 raka matcher utan förlust – tolv raka segrar? Men nu står lagen på noll igen.

Per Hellmyrs styr och ställer på mittfältet i sin nya offensiva roll. Edsbyn slutade sjua i elitserien och har inget att förlora här.

DN tippar: 3–0 i matcher till Bollnäs.