Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/doldis-med-svensk-topptid-pa-10000-meter/

Sport

Doldis med svensk topptid på 10.000 meter

Roslagens Carolina Wikström blev den blott åttonde svenskan att springa under 33 minuter på 10.000 meter vid en långloppstävling på Stockholms Stadion.

TT Text

Tiden 32.46,94 gör henne till sjua i Sverige genom tiderna.

– Målet var att hålla 3.18 per kilometer och med en bra avslutning ta mig under 33 minuter. Men när det blev så varmt så tvekade jag, för jag är inte så bra i värme. Men det gick, härligt! säger Wikström till Friidrottaren.com. 

Det svenska rekordet på 10.000 meter hålls av Meraf Bahta, 31.31,06 från 2017.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt