Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 22:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/doldis-vann-i-rafflande-slut-nar-golfen-startade-om/

Sport

Doldis vann i rafflande slut när golfen startade om

Daniel Berger under avslutningsrundan i Fort Worth.
Daniel Berger under avslutningsrundan i Fort Worth. Foto: David J. Phillip/AP

Spänningen höll i sig in till de allra sista hålen när PGA-touren startade om i Fort Worth.

Framför ögonen på en rad världsstjärnor kunde Daniel Berger ta hem segern i den första tävlingen efter coronauppehållet.

– Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv, säger doldisen.

TT Text

Med bara en handfull hål kvar för toppspelarna i Fort Worth hade åtta spelare chansen att ta hem den första PGA-tourtävlingen på över tre månader.

Men storspelare som Justin Rose och Xander Schauffele fick se bollarna hamna i vattenhinder och bunkrar och efter 72 hål var bara två relativa doldisar kvar i ledingen på samma resultat – amerikanerna Daniel Berger och Collin Morikawa.

Berger hade från klubbhusets terrass nervöst fått vänta in sina konkurrenter, men de nerverna lyckades han hålla i styr i särspelet. När Morikawa missade sin enmetersputt på första särspelshålet var segern Bergers.

– Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv. Det har varit ett långt år och lite till, säger Berger i segerintervjun. Förra vintern skadade han handleden och var länge osäker på om karriären kunde fortsätta.

– Jag är stolt över hur jag tog tag i spelet och hur mycket arbete jag lagt ner de senaste veckorna och hela året som gått. Det har till slut gett utdelning.

Berger har sedan oktober inte gått en enda tävlingsrunda över par och han slutade bland de tio bästa i de tre tävlingar som spelades alldeles före uppehållet.

Men i tävlingen som lockade stora delar av världseliten var han en outsider.

– Jag är bara glad att ingen pratade om mig på förhand, det är mycket svårare att gå ut och vinna när man tänker så. Och att kunna gå ut här och besegra så många av världens bästa spelare... Jag är bara glad just nu. Det här betyder mer än tidigare segrar, säger Berger, som tog sin tredje vinst på den nordamerikanska proffstouren.

Alex Norén hade chansen att med en fin avslutningsrunda ta sig in bland de 20 bästa, men i stället blev det en trist avslutning för den enda kvarvarande svensken i fältet. Hoppet om att klättra i resultatlistan tog i praktiken slut redan efter en dubbelbogey på det femte hålet.

I stället hamnade Norén allt längre ner i listan, och efter några fina birdies blev det fem bogeys på de avslutande sju hålen och totalt sex över par för dagen och +1 för hela tävlingen.

PGA-touren fortsätter nu till Hilton Head i South Carolina under midsommarhelgen. Även den tävlingen, liksom de två efterföljande, spelas utan publik runt banan.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt