Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 23:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/domaren-mar-bra-efter-williams-utbrott/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Domaren ”mår bra” efter Williams utbrott

Serena Williams och domaren Carlos Ramos i diskussion under US Open-finalen.
Serena Williams och domaren Carlos Ramos i diskussion under US Open-finalen. Foto: Julian Finney/AFP

Tennisdomaren Carlos Ramos har för första gången uttalat sig efter Serena Williams uppmärksammade utbrott i US Open-finalen mot Naomi Osaka.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Det är en tråkig situation, men ni behöver inte oroa er för mig, säger Ramos till den portugisiska tidningen Tribuna Expresso.

Samtidigt medger Ramos att han undvek att visa sig på New Yorks gator dagen efter skandalfinalen – allt för att slippa ”komplicerade situationer”.

Han straffade Williams med poängavdrag för att hon tog hjälp av tränaren under lördagens final och blev anklagad för sexism av den 23-faldiga grand slam-vinnaren. Hennes motivering var att en manlig spelare inte hade straffats på samma sätt. Hon kallade också Ramos ”tjuv” och ”lögnare” och krävde en ursäkt.

Williams, som förlorade finalen, bötfälldes senare med motsvarande 150.000 kronor för att ha förolämpat domaren och slagit sönder sin racket.

På fredag är Ramos tillbaka på tennisbanan för att döma Davis Cup-semifinalen mellan Kroatien och USA i Zadar.

Samtidigt är toppdomarna besvikna över att Carlos Ramos blev uthängd i samband med US Open-finalen. Nu överväger domarna att starta ett fackförbund, skriver The Guardian.

Domarna reagerar framför allt mot att det tog nästan två dygn innan Internationella tennisförbundet (ITF) gick ut och försvarade Carlos Ramos.

”Besvikelsen är stor bland domarna för att det inte är någon som står upp för oss. Domarna frågar: 'Vad hade hänt om det varit jag som satt där i stolen i lördags?'. Den allmänna känslan är att Carlos blev uthängd i 48 timmar”, säger en domare till The Guardian.

Först i måndags kom ITF med ett uttalande där man konstaterade att de tre varningarna som Ramos delade ut till Williams – för att hon på ett otillåtet sätt tog hjälp av sin tränare under matchen – var korrekta.

”Carlos Ramos är en av de mest erfarna och respekterade tennisdomarna”, hette det i uttalandet.

Läs mer: WTA och Djokovic stödjer Williams

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.